Droogvaltocht

 

Naast het sleepnetvissen en zeehonden spotten beschikken wij over een loopplank waarmee u de zandbank kunt bezoeken, inclusief gids. Er is niks leuker dan met een groep het wad op te gaan! Met een schoolreisje, een vriendengroep, een familie- of bedrijfsuitje… je hebt gegarandeerd plezier bij ons aan boord en je steekt er nog wat van op ook.

Wat gaan we doen?

De schipper neemt je mee op de Waddenzee. Onderweg zet hij het schip tegen een drooggevallen zandplaat aan. Met een loopplank kun je van boord.

Wat neem je mee?     

Oude schoenen zijn aan te raden als je de zandplaat op gaat, soms moet je een stukje door het water.
En vergeet ook een verrekijker en fotocamera niet! Bij mooi weer kun je gewoon lekker op je blote voeten het wad voelen.

Wat gaan we zien?

Eenmaal met je voeten op de wad bodem vertelt de gids van alles over het rijke bodemleven. We blijven ongeveer een half uur op de zandplaat. Je gaat zelf oesters, kokkels, scheermessen en mosselen zoeken.

Voor wie zijn deze tochten?

Voor alle leeftijden. Dit moet je een keer gedaan hebben!

En bij minder weer?

Ook dan varen we uit. Hoe meer wind, hoe groter het avontuur. Alleen bij zware storm of flinke verhoging van de waterstand varen we niet. Regen? Geen punt! Regenjas aan en daarna lekker opdrogen bij de kachel in de kombuis.

nl_NL