Trawl Fishing & Seal Trip

 

Je bent van harte welkom op de Brakzand.

We varen dagelijks uit in het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen zijn er ook regelmatig vaarten. Bent je benieuwd naar ons vaarprogramma klik dan hier.

We vertrekken vanuit de haven van Nes, Ameland en zijn circa 2,5 uur onderweg. Nadat we de zeehonden hebben gespot gooit de bemanning het net uit.

Het sleepnetvissen is het hoogte punt van de tocht, hierbij krijg je een goed beeld van wat er allemaal in de Waddenzee leeft. De visstand en soorten vis veranderen met het seizoen.

De Brakzand is van alle gemakken voorzien. Er zijn twee wc’s aanwezig. Je kan heerlijk buiten zitten of binnen wanneer het wat kouder is. Marc helpt je graag aan een kopje koffie met gebak of een lekker koud biertje vanachter de bar.

Honden zijn natuurlijk ook welkom aan boord en we zorgen dat er een bak water voor ze klaar staat.

 

We hebben rondom Ameland verschillende zandbanken waar zeehonden liggen. Deze zandbanken zijn maar tijdelijk boven water door het getij. Het getijde verschil bij Ameland is ongeveer 2.5 meter tussen eb en vloed. Tussen alle Waddeneilanden zijn enorme zandbanken ontstaan door de waterstromingen die bijna nooit onder water verdwijnen, hooguit bij zware storm. Op de zandbank tussen Ameland en Terschelling liggen altijd zeehonden. Deze zijn ideaal voor de zeehonden omdat ze bijna altijd boven water blijven en steil aflopen. Hierdoor voelen ze zich veilig en kunnen ze vanaf zo’n zandbank meteen het water in glijden en gaan jagen. Ze eten gemiddeld zo’n 5 tot 7 kilo vis per dag. Je ziet hier voornamelijk de gewone zeehond en de grijze zeehond ook wel Kegel rob genoemd.

en_US