Beleef en heerlijke dag op de Waddenzee

Zeehonden spotten

Ons vaargebied is het oostelijk Wad, onder Ameland en Terschelling. Dagelijks vertrekken we voor een 2,5 tot 3 uur durende vaartocht op de Waddenzee. We gaan onderweg sleepnetvissen en we varen langs de zeehonden, de vuurtoren en bezoeken droogvallende zandbanken. Een spannend en leerzaam uitje!

Valt het weer een beetje tegen dan kun u ook lekker binnenzitten en onder het genot van een kop koffie met wat lekkers erbij ook genieten van de prachtige Waddenzee.

Bekijk het vaarschema voor de vertrektijden.

Sleepnetvissen

Met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt: het onderwaterleven, van kriebelige krabbetjes tot glazige garnaaltjes. Je krijgt de mogelijkheid om de zeedieren van dichtbij te bewonderen. Nadat we alles, dat we hebben gevangen goed hebben bekeken, gaan alle dieren weer terug de zee in.
Vanaf het dek is het bovenwaterleven goed te zien: duizenden zeevogels in alle soorten en maten. Je kunt de zeehonden op de zandbanken bekijken. Speur de zee af met een verrekijker, snuif de zilte zeelucht op en geniet van de zon en de serene rust.

Dit is een ultiem avontuurlijke tocht. Een ware belevenis!

https://youtu.be/JxFAPrhuruU
https://youtu.be/OAMPrasdeNs

Ons schip WL 35 “De Brakzand”

Ons schip, de “WL 35 Brakzand” is voorzien van alle gemakken en bij uitstek ook geschikt voor het maken van dagtochten. Bijvoorbeeld voor een dagje zeevissen, personeelsuitjes, schoolreisjes of een dagje weg met familie, vrienden of andere gezelschappen. Het schip is geschikt voor 125 personen.

Meer informatie over de WL 35 Brakzand.

Wereld erfgoedlijst

 

  • Waddenlandschap – jong en oorspronkelijk

Het waddengebied is nog jong. Het is ontstaan na de laatste ijstijd zo’n 7000 jaar geleden, maar ook nu nog worden zandplaten en duinen in snel tempo gevormd en afgebroken. De dynamiek van het gebied is uniek. Je komt er nog landschappen tegen in alle fases van ontwikkeling. Zelfs vandaag de dag kun je met eigen ogen zien en meemaken hoe landschappen in de ijstijd ontstonden.

  • Wonderlijk dynamisch

De Waddenzee laat op heel eigen wijze zien hoe natuur, planten en dieren zich steeds maar weer aanpassen aan de dagelijks wisselende omstandigheden op het wad. Daar waar zoet rivierwater zich mengt met het zoute zeewater en processen als het getij, wind en het afzetten van zand en slik nog voorkomen, vind je vernuftig aangepaste planten en dieren. Door haar vele gezichten biedt de Waddenzee aan een wonderlijke variëteit van planten en dieren een plek om te leven, te broeden, te zogen, op te groeien, te ruien of te rusten.

  • Waddenleven – zeldzaam gevarieerd

Het rijkdom aan leven in de Waddenzee is uitzonderlijk. Je vind er niet alleen veel vaste bewoners, maar ook veel bezoekers. Ieder jaar maken maar liefst 10 tot 12 miljoen trekvogels gebruik van het waddengebied. En wist je dat er zo’n 10.000 verschillende planten en dieren op het land en in het water leven? Zo’n enorme variatie als in de Waddenzee vind je nergens ter wereld!